Dierendag

Activiteiten voor de bovenbouw m.b.t. dierendag zijn best lastig te vinden. Toch kun je ook met je bovenbouwgroep op een leuke, leerzame manier aan de slag. Ik heb een aantal dingen gevonden:

Burgers Zoo heeft een lespakket voor de groepen 6-7-8. De kinderen kunnen hier vooral talig mee aan de slag, Engels en NL taal. Er zit ook een rekenopdracht in en een groepsopdracht. Met dit lespakket kun je zeker een deel van je dag vullen, ben je creatief in het ontwerpen van lessen dan zelfs een hele dag of langer.

SLO Ontwerp en bouw je eigen dierentuin
Groepsopdracht met je klas of zelfs bouw- of schoolbreed.
Rekenen met schaal is één van de leerdoelen.

Dierenbeschermersspel van de dierenbescherming. Dit lespakket moet je wel bestellen via de website. De kinderen worden in groepjes verdeeld en middels het kijken van filmpjes beantwoorden zij diverse vragen. Het spel is ook te gebruiken in de groepen 3 t/m 5.
Mocht je het spel niet hebben, dan kun je natuurlijk ook via YouTube of Klokhuis filmpjes van dieren bekijken en hier vragen bij maken. De kinderen krijgen de vraag ná het bekijken van het filmpje te horen, dit betekent dat ze geconcentreerd naar de filmpjes moeten kijken.

Denken over dieren, is eigenlijk een programma voor de onderbouw van het VMBO, maar goed in te zetten in groep 8. Je kiest een dilemma en doorloopt dit met je klas. De kinderen kunnen dit ook individueel doen. Voordat je aan de slag kunt gaan, is het noodzakelijk om een account aan te maken. Diverse onderwerpen die aan bod komen: Modehonden, Jacht, Dierproeven, etc.

Wereld Natuur Fonds, diverse lespakketten.

Advertentie

Gepubliceerd door bovenbouwjuf

Leerkracht sinds juni 1999, werkzaam op mijn huidige basisschool sinds januari 2000. Sindsdien op en top bovenbouwjuf 😄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: