Animaties maken

Met een computer of smartphone kan iedereen op eenvoudige manier zelf een animatie maken. Verschillende tools bieden ondersteuning voor het maken van een animatie (stop motion of tekenfilm). Waar moet je rekening mee houden om van je eigen animatie een succesvol exemplaar te maken?

STORYBOARD
Een animatie maken is een digitaal proces, maar het begint met potlood en papier. Met het maken van een storyboard bedenk je vooraf hoe je het verhaal in beeld brengt. Welke scènes zijn nodig? En hoe lang duren ze? Zie je de personages van dichtbij of veraf? Hoe ziet de achtergrond er uit? Het fotograferen gaat in hele kleine stapjes, maar de tekeningen van je storyboard geven alle tussenstappen niet aan. Je storyboard geeft een globaal beeld van je filmpje.

storyboard

GELUID
Muziek, achtergrondgeluid en ingesproken tekst (dit kun je zelf met een voicerecorder of met een microfoon bij je laptop/computer) maken je filmpje aantrekkelijker. Een passend liedje bij je filmpje is veel leuker dan helemaal niets.

TOOLS
Op het internet zijn ontzettend veel websites en programma’s te vinden om in de klas te gebruiken. Hieronder vind je er een aantal.

Flipbook

Moovly

Alice

 

 

Auteur: bovenbouwjuf

Leerkracht sinds juni 1999, werkzaam op mijn huidige basisschool sinds januari 2000. Sindsdien op en top bovenbouwjuf 😄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: