Sinterklaas surprise

Nog even en het is weer zo ver, surprise in de klas. Heerlijke dag.

In de eerste week van november worden bij ons de lootjes getrokken. In de periode daarna staat Sint wel enigszins centraal. In de bovenbouw natuurlijk minder dan in de lagere groepen.

Op dinsdag 5 december brengen alle kids de surprise net voor schooltijd de klas in. Ik maak het lokaal donker en neem bij de deur alle surprises aan. De kinderen mogen dan nog niks zien, zij blijven buiten totdat alles in de klas staat.

De kinderen nemen de surprises verpakt in vuilniszakken mee naar school. Ik pak ze uit en stal alles uit.

Het eerste wat we doen, is het bewonderen van elkaars werkstukken. Daarna gaan we beginnen met een dobbelspel. Dit spel kan elk jaar anders zijn, aangezien ik de kinderen laat bepalen wat we doen. Dit maakt het soms zelfs hilarisch!

Wanneer een kind zijn surprise krijgt, maak ik eerst een foto waarbij het kind de surprise op schoot houdt (indien mogelijk, anders op de grond voor hen). Daarna zijn alle oren gericht op het gedicht. We luisteren, we bewonderen, we hebben respect en genieten van de aandacht die we krijgen. We klappen voor het gedicht.

De surprise wordt op de grond geplaatst en we gaan verder met het dobbelspel. Wanneer iedereen op deze manier aan de beurt is geweest, gaat iedereen startklaar zitten voor HET uitpak moment. Ik tel af en dan is het lokaal binnen no time één grote puinhoop… confetti, stukken krant, tempexbolletjes (…) en noem maar op… gelukkig zijn er altijd een paar kinderen die alles binnen no time ook weer hebben opgeruimd 😜

Zoals ik al zei, een geweldige dag! Ik heb er zin in 😄

Wil je mijn lootjes downloaden, dan kan dat hier (pdf)

3

.

Advertentie

Gepubliceerd door bovenbouwjuf

Leerkracht sinds juni 1999, werkzaam op mijn huidige basisschool sinds januari 2000. Sindsdien op en top bovenbouwjuf 😄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: