inrichten en vernieuwen

Elk jaar opnieuw wil ik wat anders… andere dagritmekaartjes, andere plek voor mijn bureau, ander schema voor in de map, nieuwe voorkanten voor mijn mappen, etc. Hebben jullie daar ook ‘last’ van? De ene keer ben ik tevreden met mijn verandering, maar soms helemaal niet en grijp ik terug naar iets wat ik al had. Voor nu heb ik gekozen om mijn bureau op een andere plek te zetten (dit heb ik de laatste 2 weken van het net voorbije schooljaar uitgeprobeerd en ik denk dat het goed gaat bevallen 🙂 ) en voor het vernieuwen van de voorkanten van mijn mappen. Over de indeling van het bord ben ik meer dan tevreden. Ik gebruik apps (zie één van mijn eerste berichten) als dagritme (dus alleen de afbeelding) en ben ook blij met de kalender (per week op het bord) die ik de afgelopen 2 jaar gebruikt heb. Waar ik minder tevreden over was, waren de naamrondjes die ik gebruikte… niet handig om te knippen en aangezien ik ze eerst gelamineerd had en toen geknipt lieten de meeste al vrij snel los. Dus dit jaar weer gewoon rechthoekig. Ik zal alles nog een keer toevoegen bij dit bericht, dan hoef je niet te zoeken (mocht je interesse hebben 🙂 ).
Succes allemaal met het afsluiten/afronden van het huidige schooljaar (mocht je nog geen vakantie hebben) en veel plezier met de voorbereiding van het nieuwe schooljaar! Maar bovenal  GENIET van deze WELVERDIENDE vakantie, geniet van de zon en de zomer!

Juf Suzanne

 

 

 

 

Kalender (maandag t/m vrijdag) en datumkaartjes:

31 dagen kaartjes app
Dagen van de week app

De kaartjes los knippen en lamineren, dan voorzien van magneetjes. Wanneer je dunne lamineerhoezen gebruikt kun je de datumkaartjes makkelijk op de dag van de week plakken. Bij de dikkere lamineerhoezen lukt dit niet.

 

Apps als dagritmekaartjes:

In het word document zijn alle kaartjes voorzien van het vakgebied waarvoor ik ze gebruik. Je kunt dit zelf natuurlijk anders doen, dat is naar je eigen inzicht. De vakgebieden kun je achterop het kaartje schrijven, mocht je bang zijn dat je het (met name in het begin) vergeet. Hopelijk heb je er veel plezier van. De kinderen die ik dit jaar in de groep had vonden het makkelijk te begrijpen kaartjes. Wanneer ik ergens geen kaartje van had, gingen ze zelf op zoek en maakten we er eentje bij.

Dagritme APPS

 

Mappen: voorkanten en zijkanten:

Voorkanten en zijkanten mappen

 

Auteur: bovenbouwjuf

Leerkracht sinds juni 1999, werkzaam op mijn huidige basisschool sinds januari 2000. Sindsdien op en top bovenbouwjuf 😄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: